Apabila saya tutup/keluar dari aplikasi dan membuka semula/masuk semula ke aplikasi, saya dilog masuk secara automatik. Ini nampaknya tidak selamat. Bagaimana bank memastikan keselamatan saya?

Ini merupakan ciri baru Aplikasi Clicks kami - Laman Utama baru ini memberi anda akses fungsi perbankan utama dengan pantas. Ini dilakukan dengan memautkan ID Clicks ke peranti anda dengan selamat. Dengan ciri baru ini, anda boleh mengakses fungsi perbankan utama tanpa perlu memasukkan User ID berulang kali.

 

Ciri ini tidak menjejaskan keselamatan akaun kerana sebarang pemindahan atau pembayaran masih memerlukan TouchID, FaceID atau Kata Laluan untuk meneruskan dan mengesahkan sebarang transaksi. User ID anda akan kekal aktif dan akan dilog masuk selama 30 hari. Selepas tempoh 30 hari, anda perlu memasukkan User ID & kata laluan anda untuk mendapat akses.