Anda Berada Di

 • Matlamat Hidup
 • Perbankan Seharian Anda
 • Tawaran & Promosi
 • Perkhidmatan Digital
 • Bantuan & Sokongan
 • Pautan Segera

Membawa sekeluarga melancong kadang-kala boleh memberi impak kepada bajet anda. Kerana itu anda perlu bijak menggunakan tawaran dan ganjaran kad kredit - kerana ini boleh membantu anda untuk mengurangkan perbelanjaan percutian anda.

Mengapa melancong menggunakan kad kredit?

Kad kredit boleh membantu anda untuk berjimat ketika bercuti secara bajet bersama keluarga. Semakin banyak gabungan peruncit dan peniaga yang diberikan, lebih banyak keistimewaan yang dapat anda nikmati. 

 

 • Penebusan Tiket Penerbangan
  Bayar dengan kad kredit untuk dapat mata ganjaran yang boleh ditebus untuk tiket penerbangan. Anda juga boleh menikmati keistimewaan lain seperti akses lobi lapangan terbang, tempahan prioriti dan insuran pelancongan percuma.

 

 • Keistimewaan Luar Negara
  Ada pelbagai keistimewaan boleh anda dinikmati di luar negara seperti rebat tunai, mata ganjaran berganda dan tawaran untuk perbelanjaan luar negara. Preferred Visa Infinite CIMB memberikan diskaun 50% di restoran terpilih di Malaysia, Singapura dan Indonesia; CIMB Premier Travel Desk khusus untuk pelanggan; perkhidmatan prioriti dan tukaran mata wang eksklusif dan kadar pemindahan mata wang asing di seluruh ASEAN.
 • Tawaran Hotel
  Selain daripada mata ganjaran lumayan, ada kad yang berikan tawaran menarik seperti naik taraf percuma, diskaun harga bilik 50% dan diskaun makan minum menyelerakan di lokasi terpilih rantau Asean. Termasuk juga tawaran hebat dari ejen pelancongan online dan harga istimewa untuk taman hiburan, muzium, teater dan banyak lagi! Layari CIMB Deals untuk senarai lengkap tawaran eksklusif sebelum anda pergi bercuti bersama keluarga.

Pilih kad kredit pelancongan yang betul

Kad kredit yang lengkap TIDAK HANYA membantu memenuhi keperluan anda di rumah tetapi juga memberikan ganjaran tidak kira di mana anda berada di seluruh dunia. Perhatikan ciri-ciri berikut:

 

 • Diterima luas
  Cari kad yang diterima di kebanyakan negara. Mastercard dan Visa diterima hampir di seluruh dunia.
 • Tentukan apa yang penting
  Nilai tabiat melancong dan cari manfaat yang sesuai untuk anda. Jika anda suka jualan murah di luar negara, cari kad yang memberikan kadar tukaran mata wang asing terbaik seperti Kad Kredit Preferred Visa Infinite CIMB.
 
 • Lebih banyak ganjaran dengan Mata Bonus 
  Lebih banyak anda kumpul mata ganjaran, lebih cepat anda boleh segera melancong. CIMB World Mastercard menawarkan 5x Mata Bonus, 1x Mata Bonus Points untuk perbelanjaan tempatan dengan rebat tunai 1.5% untuk perbelanjaan di luar negara. Dapatkan Mata Bonus dua kali ganda untuk perbelanjaan di luar negara dengan CIMB Visa SignatureCIMB Visa Infinite pula memberikan ganjaran 5x Mata Bonus Points untuk beli-belah dan makan minum di luar negara. Manakala CIMB Preferred Visa Infinite menawarkan 8x Mata Bonus untuk beli-belah dan makan minum di luar negara!

 • Gandakan mata ganjaran
  Pautkan kad kredit dengan e-wallet dan guna perkhidmatan seperti Boost, GrabPay, Fave dan Touch n’ Go untuk membuat pembelian. Nikmati manfaat sambil kumpul mata ganjaran dua kali ganda.

Guna kad kredit sebagai tiket anda untuk mencapai pelbagai tawaran hebat.

 

Artikel ini dibawa kepada anda oleh CIMB sebagai salah satu usaha berterusan untuk meningkatkan tahap peka kewangan di kalangan rakyat Malaysia. Pengetahuan dan pemahaman kewangan adalah kunci dalam membuat keputusan kewangan yang bermakna dan tepat, sekaligus menambah baik kesejahteraan kita semua. Tujuan ini juga selaras dengan niat CIMB untuk memberi peningkatan kepada pelanggan dan masyarakat.