Anda Berada Di

  • Matlamat Perniagaan
  • Penyelesaian & Produk
  • Perbankan Digital
  • Promosi
  • Bantuan & Sokongan
  • Pautan Segera

Kempen

PROGRAM BANTUAN BAYARAN UNTUK PKS

Kami bersama anda.

 

CIMB menyedari kesulitan yang dihadapi oleh pelanggan pada masa yang mencabar ini dan kami bersedia untuk membantu para pelanggan.

 

Sejajar dengan pakej bantuan yang diumumkan oleh Kerajaan Malaysia pada 28 Jun 2021, kami telah menyemak semula program bantuan bayaran yang kami tawarkan.

 

Kami menggesa pelanggan yang memerlukan bantuan agar menghubungi kami untuk membuat pilihan bantuan kewangan yang bersesuaian.

 

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk bahagian berikut untuk senarai program yang ditawarkan.

Bantuan untuk PKS

Program Bantuan Bayaran (PAP) - untuk PKS

Program ini direka untuk membantu pelanggan PKS, termasuk Perusahaan Mikro, yang keadaan kewangannya terjejas kerana wabak COVID-19.

 

Bagi pelanggan bukan perniagaan, anda boleh melihat Bantuan Bayaran yang diperluas untuk Individu di www.cimb.com.my/covid19support.

Kemudahan Bantuan dan Pemulihan Bersasar (Targeted Relief and Recovery Facility - TRRF)

TRRF bernilai RM2 bilion menawarkan bantuan dan sokongan pemulihan bagi PKS yang layak atau mempunyai pendapatan yang terjejas akibat pengukuhan semula perintah kawalan pergerakan yang disasarkan sejak Jun 2020.

Skim CAKNA

Skim CAKNA diperkenalkan untuk membantu kedudukan aliran tunai syarikat dan vendor termasuk PKS yang telah mendapat kontrak Kerajaan Malaysia bagi perolehan bekalan dan/ atau perkhidmatan. Kementerian yang mengambil bahagian ialah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan Kementerian Komunikasi & Multimedia (KKMM).

Skim Pembiayaan PKS PENJANA

 

CIMB menawarkan pembiayaan modal kerja sehingga RM 500,000 kepada perniagaan yang terkesan dengan Covid-19.

Kemudahan Bantuan Bencana

DRF2021 merupakan inisiatif BNM untuk membantu PKS yang terjejas akibat banjir baru-baru ini di seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Kedah, Perak, Selangor, Kelantan, Terengganu, Pahang dan Johor.

Pelan Bantuan Banjir CIMB

Kami memberi bantuan kewangan dan bantuan pelepasan obligasi pembayaran kewangan untuk PKS yang terjejas akibat banjir di pelbagai negeri.

Kami komited memberikan pengalaman yang lancar dan efisen dalam mendapatkan bantuan pembayaran anda. Sekiranya anda menghadapi kesulitan, sila hubungi kami di saluran-saluran yang tersedia. Klik di sini untuk berhubung dengan kami.

Pakej-pakej Sokongan PKS 

Shopmatic - Kempen Go Digital

Ingin menambah hasil jualan dan meningkatkan perniagaan di kala krisis yang masih melanda? Terokai secara langsung, pengetahuan mendalam mengenai cara membina kedai dalam talian dalam masa 30 minit dengan Webinar Percuma kami.

Penyelesaian Rakan Kongsi PKS

Perkasakan perniagaan anda dengan rangkaian penyelesaian pakar rakan kongsi kami. Penyelesaian rakan kongsi eksklusif untuk mempertingkatkan perniagaan anda, dengan diskaun sehingga 50%.