Anda Berada Di

  • Matlamat Perniagaan
  • Penyelesaian & Produk
  • Perbankan Digital
  • Promosi
  • Bantuan & Sokongan
  • Pautan Segera

Kempen

PROGRAM BANTUAN BAYARAN UNTUK PKS

Kami bersama anda.

 

Kami memahami bahawa pelbagai komuniti di seluruh Malaysia telah terjejas akibat banjir baru-baru ini. CIMB bersedia  menghulurkan bantuan bayaran ke atas pelbagai produk pembiayaan dan pinjaman dalam usaha kami untuk meringankan beban kewangan pelanggan, kakitangan dan komuniti yang terjejas akibat bencana banjir.

 

Kami menggesa pelanggan-pelanggan yang telah terjejas untuk menghubungi kami dan mendapatkan bantuan secepat mungkin.   

 

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk bahagian berikut untuk senarai program yang ditawarkan.

Bantuan untuk PKS

Pelan Bantuan Banjir CIMB

Kami memberi Moratorium selama 6 bulan untuk pelanggan yang terjejas akibat banjir di pelbagai negeri.

Kemudahan Bantuan Bencana (Disaster Relief Facility)

Jika anda memerlukan modal kerja tambahan dalam tempoh ini, DRF adalah inisiatif untuk membantu PKS yang terjejas akibat banjir baru-baru ini di seluruh Semenanjung Malaysia.

Program Bantuan Bayaran (PAP) - untuk PKS

Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pembayaran balik/ pembayaran pembiayaan anda yang sedia ada, CIMB sedia dengan bantuan penyelesaian untuk anda. 

Skim Sokongan Ketahanan Kewangan AKPK (FIRST)

Bagi pelanggan yang tidak layak atau tidak bersetuju dengan kemudahan yang ditawarkan di bawah PEMULIH, kami akan merujuk anda kepada Program Skim Sokongan Ketahanan Kewangan (FIRST) AKPK.

Kemudahan Bantuan dan Pemulihan Bersasar (Targeted Relief and Recovery Facility - TRRF)

TRRF merupakan kemudahan pembiayaan yang diwujudkan oleh BNM untuk memberikan bantuan dan sokongan pemulihan kepada PKS dalam sektor perkhidmatan yang terjejas berikutan pelaksanaan semula langkah-langkah pembendungan sejak bulan Jun 2020, kecuali subsektor pelancongan dan subsektor berkaitan pelancongan.

Skim CAKNA

Skim CAKNA diperkenalkan untuk membantu kedudukan aliran tunai syarikat dan vendor termasuk PKS yang telah mendapat kontrak Kerajaan Malaysia bagi perolehan bekalan dan/ atau perkhidmatan. Kementerian yang mengambil bahagian ialah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan Kementerian Komunikasi & Multimedia (KKMM).

Kami komited memberikan pengalaman yang lancar dan efisen dalam mendapatkan bantuan pembayaran anda. Sekiranya anda menghadapi kesulitan, sila hubungi kami di saluran-saluran yang tersedia. Klik di sini untuk berhubung dengan kami.

Pakej-pakej Sokongan PKS 

Shopmatic - Kempen Go Digital

Ingin menambah hasil jualan dan meningkatkan perniagaan di kala krisis yang masih melanda? Terokai secara langsung, pengetahuan mendalam mengenai cara membina kedai dalam talian dalam masa 30 minit dengan Webinar Percuma kami.

Penyelesaian Rakan Kongsi PKS

Perkasakan perniagaan anda dengan rangkaian penyelesaian pakar rakan kongsi kami. Penyelesaian rakan kongsi eksklusif untuk mempertingkatkan perniagaan anda, dengan diskaun sehingga 50%.