Anda Berada Di

  • Matlamat Hidup
  • Perbankan Seharian Anda
  • Tawaran & Promosi
  • Perkhidmatan Digital
  • Bantuan & Sokongan
  • Pautan Segera

Kempen Perbelanjaan Luar Negara Hebat Kad CIMB Debit Mastercard

Beli dalam talian atau berbelanja di luar negara tanpa yuran pertukaran asing!

Berbelanja merentasi sempadan,

di kedai atau dalam talian!

 

Jimat lebih apabila anda berbelanja dalam laman web e-dagang antarabangsa atau di luar negara. Banyak lagi kelebihan dan penjimatan menanti anda bila anda menggunakan Kad CIMB Debit Mastercard!

 

Jom teroka kelebihan berbeza mengikut jenis Kad Debit yang anda punyai.

Jom #Debitjer!

Kad Debit Preferred

 

Ekslusif untuk pemegang CIMB Preferred Debit Mastercard. Jimat lebih tanpa yuran pertukaran asing apabila anda berbelanja di luar negara secara fizikal atau dalam talian.

 Kad Debit

 

Beli-belah dan melancong! 

Yuran pertukaran asing 1% tetap untuk Perbelanjaan Luar Negara.

Jangan terlepas tawaran ini!

 

Jelajah ke setiap benua dengan lebih banyak keistimewaan pelancongan, eksklusif untuk pemegang kad debit CIMB.

Nota Penting:

1. Yuran Pertukaran Asing merangkumi 1% fi cross-border dan 1% yuran pentadbiran untuk perbelanjaan di luar negara.

2. Bagi pelanggan yang tidak mempunyai Preferred Debit Mastercard, yuran pentadbiran sebanyak 1% daripada jumlah transaksi dikecualikan, manakala fi 1% cross-border masih dikenakan. Tawaran ini sah dari 1 Mac 2023 – 29 Februari 2024.

3. Diskaun sehingga 3% untuk pengeluaran ATM luar negara adalah berdasarkan kadar Lembaga CIMB yang dinyatakan di bawah "Selling TT" seperti yang dipaparkan di sini.

4. Perbelanjaan Luar Negara adalah tertakluk pada kadar pertukaran mata wang yang telah ditetapkan oleh Mastercard Worldwide dan sebarang caj lain yang mungkin dikenakan oleh Mastercard.

5. Tiada yuran pengeluaran tunai luar negara dikenakan untuk pengeluaran di mesin ATM CIMB serantau. RM8 setiap transaksi dikenakan untuk pengeluaran luar negara yang dilakukan melalui Rangkaian MEPS, manakala RM10 caj dikenakan bagi rangkaian bukan MEPS.

6. "Perbelanjaan Luar Negara" merujuk kepada perbelanjaan runcit dan/atau dalam talian yang dibuat dalam mata wang asing dan bukan dalam Ringgit Malaysia ("RM") dengan menggunakan Kad Debit Mastercard CIMB.

7. Pembelian yang ditukar ke RM melalui sistem Dynamic Currency Conversion (DCC) akan dikategorikan sebagai urus niaga dalam mata wang tempatan dan tidak akan dianggap sebagai Perbelanjaan Luar Negara.

Terma dan Syarat